Δείτε τα αναλυτικά κείμενα για τα προϊόντα παρακάτω στην ίδια σελίδα


 • Το «Samsung E200 Eco» είναι φτιαγμένο με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Όλο το εξωτερικό κάλυμμα του τηλεφώνου είναι φτιαγμένο από «βιοπλαστικό», που αποτελείται από φυσικά φυτικά υλικά που εξάγονται από φυτά, όπως το καλαμπόκι, ενώ η συσκευασία του είναι κατασκευασμένη από ανακυκλώσιμο χάρτινο κουτί, χωρίς επίχρισμα. Το νέο Samsung E200 Eco είναι διαθέσιμο στην Ευρωπαϊκή αγορά από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2008.Ένας τόνος βιοπλαστικού που χρησιμοποιείται στο E200 Eco μπορεί να μειώσει κατά 2,16 τόνους το CO2 σε σχέση με το αντίστοιχο πετροχημικό πλαστικό .
 • H Εταιρία ηλεκτρονικών Pioneer έχει κατασκευάσει οπτικό δίσκο (CD) από άμυλο καλαμποκιού. το οποίο είναι συμβατό με την τεχνολογία υψηλής ανάλυσης blue-ray. Το πάχους 1,2 mm CD είναι βιοδιασπώμενο και χωρητικότητας 25 Gigabytes.
 • Η εταιρία ΝΝΖ προσφέρει νέες συσκευασίες για λουλούδια και βολβούς λουλουδιών οι οποίες είναι βιοαποικοδομήσιμες και έτσι το φύτευμα των βολβών δεν απαιτεί την αφαίρεση του πλαστικού υλικού.
 • Innovia Films Biotapes.H Βρετανική εταιρία Innovia Films Ltd ήδη από το 2004 ανακοίνωσε την προσθήκη στη γκάμα των προϊόντων της και των νέων ανθεκτικών συγκολλητικών ταινιών κυτταρίνης
 • Η συσκευασία λαχανικών με καλή απαγωγή υδρατμών μέσω της εξαιρετικά διαφανούς μεμβράνης PLA μπορεί να παρατείνει τηνπαραμονή στο ράφι σε 9 ημέρες. Το προϊόν αυτό της Γαλλικής εταιρίας Brodart βραβεύθηκε το 2004.
 • H Γερμανο-Γαλλική εταιρία Treofan έχει βελτιώσει το PLA φίλμ της κάνοντας το μεταλλικής εμφάνισης προϊόν κατάλληλο γιατρόφιμα , που περιέχουν λίπος ,όπως ζωϊκό βούτυρο , τυρί υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά αλλά και για γλυκά τύπου καραμέλας.
 • Αμυλούχα δίχτυα δυνατότητας 2,5 κιλών από την εταιρία ΝΝΖ

 

 • Βιοδιασπώμενη σακούλα από μη γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι: Ευρωπαϊκό βραβείο της καλύτερης εφεύρεσης (May 2007: Novamont: Best Inventor Award of the Year 2007). Πληρεί τα ευρωπαϊκά κριτήρια ελέγχου (ΕΝ 14342), πληρεί τα τεχνικά και μηχανικά κριτήρια των αντίστοιχων πλαστικών σακουλών. Η αποθήκευση λαχανικών σε αυτές τις σακούλες τα διατηρεί φρέσκα για περισσότερες ημέρες, απ' ότι μια συμβατική πλαστική σακούλα, αφού το υλικό mater-bi επιτρέπει τον αερισμό των περιεχομένων, αποκλείοντας τη δίοδο σε βακτήρια και μικρόβια. Για τον ίδιο λόγο, οργανικά απορρίμματα αλλοιώνονται με πιο αργούς ρυθμούς, και προκαλούν λιγότερη δυσοσμία μέσα σε σακούλες από mater-bi.
  Ιδανικές για κομποστοποίηση βιολογικών τροφικών υπολειμμάτων. Από το υλικό που καθορίζει ο οργανισμός λειτουργίας βιολογικών αγορών ως κατάλληλο για συσκευασία βιολογικών τροφών. Είναι πιστοποιημένα κατάλληλες για ζωοτροφή, άδειες, ή γεμάτες με οργανικά υπολείμματα! Μέσα σε 90 μέρες από την τοποθέτησή τους στη χωματερή (ή στον κήπο μας) μετατρέπονται σε θρεπτικό λίπασμα, επιτρέποντας και στα περιεχόμενά τους να αποδομηθούν.
 • Υφάνσιμες ίνες από PLA. Χαλιά αλλά και κάθε είδους ένδυμα.,

 

 • H εταιρία Versace παρουσίασε το Νοέμβριο 2008 το πρώτο παλτό από καλαμπόκι κατά ποσοστό 100%.

 

 • Δίσκοι για σοκολατάκια από άμυλο ανανεώσιμων πηγών χρησιμοποιούνταν στην Αυστραλία εδώ και δύο χρόνια τώρα υπάρχουν και στη Ευρώπη. Το χαρακτηριστικό τους είναι ότι αποσυντίθενται αμέσως μόλις έρθουν σε επαφή με νερό.

 

 • Βιοπλαστικα ινών Kefan - λιγνίνης για κατασκευές αντοχής όπως πρωτότυπα αυτοκινήτων

 

 

ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΝΑ ΕΤΟΣ

 • 2006 Καλύτερη εφαρμογή βιοπλαστικού

(τομέας μη - συσκευασίας)
Δόθηκε στην εταιρία Arkema για το προϊόν της με το εμπορικό όνομα Rilsan PA 11 , το οποίο είναι πολυαμίδιο από φυτικά έλαια. Παράγεται από το φυτό ρετσινολαδιά.
Η ρετσινολαδιά (Ricinus communis) είναι φυτό πολυετές, αλλά καλλιεργείται ως ετήσιο φυτό επειδή είναι πολύ ευαίσθητο στον παγετό. Στα τροπικά κλίματα μπορεί να φθάσει ως και 12 μέτρα ύψος. Οι σπόροι, οι βλαστοί και τα φύλλα είναι δηλητηριώδη. Καλλιεργείται από αρχαιοτάτων χρόνων στην Ινδία για τους σπόρους του, που περιέχουν 40-60% λάδι.
Η παγκόσμια παραγωγή σε ρετσινόλαδο ή κικινέλαιο φθάνει τον ένα εκατ. τόνους. Οι χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή είναι η Ινδία, η Κίνα, η Βραζιλία και η πρώην Σοβιετική . Ένωση.
Το λάδι της χρησιμοποιείται και ως λιπαντικό μηχανών αεροπλάνων και πλοίων. Στη χώρα μας δεν καλλιεργείται αν και έχει γίνει επιστημονική έρευνα για το φυτό ως εναλλακτική λύση στην αναδιάρθρωση των καλλιεργειών στη νότια Ελλάδα.
Το PA 11 δεν είναι βιοδιασπάσιμο , έχει υψηλή θερμική αντοχή , εύρος θερμοκρασιών λειτουργίας -40 έως 130 οC και χρησιμοποιείται σε αγωγούς καυσίμων αυτοκινήτων , σωλήνες υγρών φρένων , μονώσεις καλωδίων που δεν μπορούν να προσβληθούν από τερμίτες ή ποντίκια , αθλητικά παπούτσια , καθετήρες κ.α.

Η κριτική επιτροπή με αυτή τη βράβευση υπογράμμισε πως η βιοδιασπασιμότητα δεν είναι το μόνο κριτήριο προς τα πράσινα πλαστικά . Εξίσου σημαντικές είναι η μείωση της εκπομπής αερίων θερμοκηπίου (απορρόφηση CO2 μέσω φωτοσύνθεσης) , η χρήση ανανεώσιμων πηγών καθώς και η μακρόχρονη χρήση ανθεκτικών υλικών.

 

 

 • 2007 Βραβείο καλύτερης επεξεργασίας βιοπλαστικού

Δόθηκε στην εταιρεία Amcor Flexibles, UK για την παραγωγή μεμβρανών VFFS (Vertical Form Fill & Seal) ,που συγκολλούνται θερμικά , από το αμυλούχο πολυμερές με το εμπορικό όνομα Mater- bi.
Η τεχνολογία του  Mater-Bi αναπτύχθηκε από την ιταλική εταιρεία Novamont. Τη χρησιμοποιούν όμως ήδη και άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες, όπως η γαλλική Bagherra, για την κατασκευή μιας σειράς αναλώσιμων ειδών. Εκτός από πλαστικές σακούλες τροφίμων και σκουπιδιών, με την τεχνολογία Mater-Bi κατασκευάζονται επίσης σκληρότερες θήκες και δίχτυα για τα φρούτα και λαχανικά, γάντια για τους πωλητές, μεμβράνες περιτυλίγματος, πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα μιας χρήσεως, πάνες για μωρά, Q-tips, παιχνίδια για κατοικίδια κ.ο.κ. H Novamont συνεργάζεται επίσης με την Goodyear για την αξιοποίηση της Mater-Bi στα ελαστικά των αυτοκινήτων.
H τεχνολογία Mater-Bi προσφέρεται για μεγάλη ποικιλία χρήσεων καθώς επιτρέπει την επεξεργασία των προϊόντων με τρόπο όχι πολύ διαφορετικό απ' ότι των κλασικών πλαστικών, τη βαφή τους και την εκτύπωση επάνω τους, καθώς και την αποστείρωσή τους με ακτίνες γάμμα. Ταυτόχρονα η προσφορά της στο περιβάλλον είναι ανεκτίμητη: όχι μόνο δεν το επιβαρύνει με ρύπους, αλλά και το εμπλουτίζει ως λίπασμα, ενώ μπορεί επίσης να ανακυκλωθεί. Σύμφωνα με τη Novamont, τα προϊόντα από Mater-Bi μπορούν ακόμη και να χωνευθούν στο στομάχι των θαλάσσιων θηλαστικών, χωρίς να τα σκοτώσουν...

 

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΙ ΦΑΓΩΣΙΜΟ....

Υλικό από αφρό αμύλου το οποίο χρωματίζεται με χρώματα ζαχαροπλαστικής ,βρέχεται με νερό , μορφοποιείται , προσκολλάται με ευκολία και τρώγεται.!!

Ιδανικό για παιδικές κατασκευές χειροτεχνίας.